Vad är Screenshield™?

Screenshield™ är en skyddsfolie av tåligt material, som primärt utvecklades för att skydda fordonslack. Materialet, som genomgick tester i laboratorier hos företaget SERVOCAM, skyddar fullständigt materialet under folien mot repning, slitage och solljus. Folien har vi framgångsrikt testat även på pekskärmar, och kan därför äntligen erbjuda den även för dig som användare.
För vilken utrustning är ScreenShield™ avsedd?

Folien ScreenShield är avsedd för apparater som har en pekskärm eller annan typ av display. Folien ScreenShield skyddar din investering i en dyr mobiltelefon, GPS-navigator, Tablet PC, läsplatta eller displayen på en dyr digitalkamera. Folierna tillverkas med maximal noggrannhet för konkret typ av utrustning.

Folierna för displayer är tillverkade så att de slutar 0,5 mm innanför displayens kant för att förhindra att de gradvis lossnar i kanterna vid dagligt bruk. Folier som täcker hela kroppen är utformade med ambitionen att få maximal täckning, men på grund av foliens fysikaliska egenskaper utgör de inte ett hundraprocentigt skydd (i synnerhet gäller detta rundade hörn).


Vad gör ScreenShield™ unik
Folien ScreenShield är 150 μm tjock, fullkomligt transparent, fullständigt beständig mot färgskiftningar orsakade av solljus, hållfast i belastningstest med drag (N/25mm) över 100 och elasticitet (%) över 350. Folien ScreenShield lossnar inte och förblir maximalt vidhäftad vid displayen om den applicerats korrekt.Måste jag skära ut Screenshield™ folien?

Nej, om du i vår butik hittat rätt modell garanterar vi 100% rätt passform, så att inget behöver klippas till. Ifall du klipper till eller på annat sätt skär ut folien upphör livstidsgarantin att gälla.

Vad innehåller förpackningen Screenshield™?

Folien Screenshield™ levereras komplett med själva folien, instruktioner för applicering, appliceringsvätska som spray, skrapor för att stryka ut appliceringsvätska vid fastsättningen av folien, antistatisk trasa för rengöring av skärmen. Vi rekommenderar att hela uppsättningen sparas ifall folien behöver reklameras. Vid reklamation skickar vi bara själva folien, utan tillbehör.

Hur ska jag klistra på Screenshield™ folien?

Det är viktigt att noggrant följa instruktionerna steg för steg vid appliceringen av folien Screenshield™ för att garantera dess felfria funktion och fullständiga vidhäftning. Detaljerade instruktioner finner du i installationsvideon eller i manualen. Behöver du hjälp med appliceringen, tveka inte att ringa +420 266 611 031. Folien behöver torka ordentligt efter appliceringen. Utsätt inte din apparat för påfrestningar (dra inte loss folien, lägg inte apparaten på en vågrät yta med skärmen nedåt). Appliceringsvätskan, som är en blandning av en speciell kemikalie för ökad vidhäftning, och vatten, torkar inom 24 timmar.

Vad har jag för garanti på folien Screenshield™?

Med hänsyn till det använda materialets kvalitet och de djupgående testerna erbjuder vi livstidsgaranti på folien. Ytterligare information finner du på

Kan jag använda ett skyddsfodral även efter att ha applicerat Screenshield™?

Ja, men endast efter att appliceringsvätskan torkat helt (dvs efter 24-48 timmar). Om du följer instruktionerna för appliceringen av folien på skärmen av din apparat och låter apparaten vara utan fodralet i 24 timmar, kommer folien att till 100% anpassa sig och fullständigt fästa på skärmen. Tänk på att kombinationen av folien Screenshield™ och användandet av skyddsfodral av gummi eller plast kan leda till att folien med tiden färgas av fodralet. Likaså kan folien lossna i kanterna om man då och då tar ut apparaten ur fodralet. Skinzone kan i egenskap av tillverkare av folien Screenshield™ inte bära juridiskt ansvar för detta faktum enligt gällande garantilag.

Kommer skärmen att ändra känslighet för beröring efter applicering av folien Screenshield™?

Efter korrekt applicering av folien Screenshield™ kommer känsligheten för beröring och möjligheten att styra apparaten förbli densamma. Det är dock nödvändigt att vänta minst 24 timmar efter appliceringen. Våra tester har visat att styrningen tvärtom blir behagligare och med bättre respons. Skärmens bild förblir absolut ren, precis som utan folie.

Är det möjligt att ta bort folien Screenshield™?

Ja, det går bra att ta bort folien. Vi rekommenderar dock att börja från skärmens ena hörn och långsamt dra loss folien. Folien kan inte appliceras igen efter att den tagits bort. Ett exempel på hur man kan avlägsna folien kan du se på vårt test då vi rispar skärmen, där vi sedan drar loss folien. Folien lämnar efter borttagande inte några spår på skärmen.

Vad gör jag om jag beviljats byte?

Maila oss fotodokumentationen och en kopia av kvittot till info@screenshield.com eller info@skinzone.eu
Om vi skickar en ny folie med post kommer vi att fakturera en avgift på 49Kr för frakt (vid kontantbetalning till bankkonto Skinzone (398 017 5001/5500, Raiffaisen Bank a.s.), som finns angivet på www.skinzone.se på sidan kontakt) eller PayPal.

Vi använder oss av frakttjänster från PPL och Tjeckiska Posten. Efter betalning eller bekräftelse om beställning mot postförskott skickar vi direkt en ny folie Screenshield™ till dig.


Förpackningen Screenshield™ innehåller

-  Screenshield folie
-  Skrapa
-  Appliceringsspray
-  Trasa
-  Instruktionsmanual